INGREDIENTE
- 500 g faina
- 1 lgt sare
- 25 g drojdie proaspata
- 1 lgt zahar
- 1 ou
- 30 ml ulei
- 150 g branza de burduf
- 100 g masline negre feliate
- ~ 300 ml lapte
- 1 galbenus pt uns
- 1-2 lg lapte
PAȘI
- Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc unde se presara 1 lgt cu zahar, apoi se pune drojdia proaspata. Se toarna peste drojdie cca 100 ml lapte caldut. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia.
- Dupa ce a crescut drojdia, se adauga sarea, oul, uleiul, branza si maslinele. Se amesteca usor incorporandu-se ingredientele. Se toarna lapte caldut cate putin, pana se obtine un aluat bun de framantat. Se toarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana se obtine un aluat moale dar nelipicios.
- Se lasa la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Se pregateste o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.
- Se rupe din aluat de chifle cu branza de burduf bucati potrivite, se modeleaza intre palme in forma rotunda si se asaza in tava. Se procedeaza la fel pana se termina aluatul.
- Se lasa in tava sa mai dospeasca putin timp de 15 minute, apoi se ung cu oul batut cu putin lapte.
- Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C si se lasa pana se rumenesc frumos deasupra. Se pot servi atat calde cat si reci.
- Pofta buna!