Chifle cu branza cheddar

INGREDIENTE:

 

  • 3 căni de făină
  • 50 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ¼ cană de lapte
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 lingură sare
  • 3 ouă + 1 gălbenuș de ou
  • 1 lingură sare de mare
  • ¼ cană apă caldă
  • 1 pachet de unt
  • ½ ceașcă de brânză rasă cheddar

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Adăugăm făina, laptele, zahărul și sarea peste drojdie și le amestecăm împreună. Mai departe, introducem în amestec cele 3 ouă, gălbenușul, apa caldă și untul. Pentru ca aluatul să capete forma ideală, trebuie să frământăm aproximativ 10-15 minute.
  • Așezăm aluatul într-un bol uns cu ulei și îl acoperim cu un prosop de bucătărie sau folie alimentară. Urmează să lăsăm aluatul la odihnă timp de o oră, după care îl vom lăsa în frigider peste noapte sau minim 3 ore.
  • Împărțim aluatul în 8-12 bucăți egale. Adăugăm câte o lingură de brânză cheddar în centrul aluatului rezultat, iar apoi începem să îl modelăm sub formă de bile. În mod alternativ, frământăm brânza în aluat, astfel încât să o distribuim uniform, pentru că nu ne dormim să avem brânză doar în centrul chiflelor.
  • Lăsăm chifelele să se relaxeze alte 3 ore și preîncălzim cuptorul la 180°C. Ungem fiecare chiflă cu gălbenuș de ou pentru un aspect apetisant și presărăm sarea de mare și le coacem timp de 25-30 de minute.
v6-1024x536

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne