INGREDIENTE:
- 3 căni de făină
- 50 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¼ cană de lapte
- 3 linguri de zahăr
- 1 lingură sare
- 3 ouă + 1 gălbenuș de ou
- 1 lingură sare de mare
- ¼ cană apă caldă
- 1 pachet de unt
- ½ ceașcă de brânză rasă cheddar
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Adăugăm făina, laptele, zahărul și sarea peste drojdie și le amestecăm împreună. Mai departe, introducem în amestec cele 3 ouă, gălbenușul, apa caldă și untul. Pentru ca aluatul pentru chifle cu brânză să capete forma ideală, trebuie să frământăm aproximativ 10-15 minute.
- Așezăm aluatul într-un bol uns cu ulei și îl acoperim cu un prosop de bucătărie sau folie alimentară. Urmează să lăsăm aluatul la odihnă timp de o oră, după care îl vom lăsa în frigider peste noapte sau minim 3 ore.
- Împărțim aluatul în 8-12 bucăți egale. Adăugăm câte o lingură de brânză cheddar în centrul aluatului rezultat, iar apoi începem să îl modelăm sub formă de bile. În mod alternativ, frământăm brânza în aluat, astfel încât să o distribuim uniform, pentru că nu ne dormim să avem brânză doar în centrul chiflelor.
- Lăsăm chifelele cu branză să se relaxeze alte 3 ore și preîncălzim cuptorul la 180°C. Ungem fiecare chiflă cu gălbenuș de ou pentru un aspect apetisant și presărăm sarea de mare și le coacem timp de 25-30 de minute.