Rețetă chifle cu brânză Asiago

INGREDIENTE:

  • 3 căni făină
  • 25 g drojdie proapsătă Secretul Bunicii
  • 1 ½ linguriță sare
  • 1 lingură zahăr granulat
  • ¼ lingură piper negru
  • 1 ¼ cană lapte
  • 50g unt
  • 100 g brânză asiago

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • În bolul unui mixer amestecăm o cană jumătate de făină, drojdia, sarea, zahărul și piperul. Punem laptele într-un bol la cuptorul cu microunde. Adăugăm laptele și amestecăm.
  • Combinăm amestecul de făină cu cel de lapte și mixăm la viteză mică, până se netezește. Adăugăm brânza și mixăm până se combină. Incorporăm treptat restul de făină pentru a crea un aluat cu brânză moale.
  • Amestecăm la viteză mică timp de 5 minute. Punem aluatul format într-un bol uns cu ulei, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut până își dublează dimensiunea, la loc cald, pentru 2 ore.
  • După ce aluatul s-a dublat, împărțim aluatul în 4 bile mari de dimensiune egale. Așezăm chiflele cu brânză pe o tavă, le acoperim cu o folie de plastic și le lăsăm la crescut pentru încă 20 de minute.
  • Le ungem pe deasupra cu ou bătut și presărăm brânză asigo. Coacem pentru 30-35 de minute sau până se rumenesc.
  • Poftă bună!
chifle cu branza

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne