Rețetă chifle cu alune și unt de arahide

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 1½ căni de făină albă
  • 1 pachet drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguri de zahăr
  • ½ linguriță de sare
  • ½ cană de lapte
  • ¼ cană de apă
  • 2 linguri de unt sau margarină
  • 1 ou

Pentru topping:

  • ½ cană zahăr
  • ½ cană alune mărunțite
  • ¼ cană unt de arahide
  • 2 linguri de miere
  • ¼ cană unt sau margarină

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
  • În bolul mixer mare, combinăm făina, drojdia, zahărul și sarea și amestecăm aproximativ 5 minute.
  • Într-o cratiță încălzim laptele, apa și untul la foc mic, după care adăugăm acest amestec în bolul mixerului alături de primele ingrediente combinate.
  • Amestecăm manual până ce aluatul pentru chifle cu unt de arahide se îndepărtează de pereții vasului și este suficient de neted și elastic.
  • Așezăm aluatul într-un alt vas și îl acoperim cu un prosop curat sau folie de plastic, apoi îl lăsăm la odihnă aproximativ 45 de minute.
  • Între timp pregătim toppingul combinând toate ingredientele până la omogenizare, amestecându-le cu o lingură de lemn.
  • Preîncălzim cuptorul la 170°C.
  • Divizăm aluatul în 8 bucăți egale și le oferim o formă rotundă.
  • Folosind o pensulă, ungem fiecare chiflă cu toppingul preparat anterior.
  • Lăsăm la odihnă alte 15 de minute înainte de a băga tava la cuptor.
  • Coacem chiflele cu unt de arahite timp de 20 de minute.
  • Servim desertul cald sau rece, după preferințe!
chifle cu unt

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne