Chiflă de Hamburger din făină integrală

INGREDIENTE

 

  • 1/2 cană de apă caldă
  • 2-1/2 căni de făină integrală
  • 28 de grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1/4 cană de zahăr
  • 1-1/2 lingurițe de sare
  • 3/4 cană de lapte călduț
  • 3 lnguri de margarină sau unt înmuiat
  • 2 ouă
  • 4 căni de făină normală

PAȘI

  • Turnați apa caldă într-un bol de mixer. În apă desfaceți drojdia apoi amestecați bine până ce drojdia este complet dizolvată. Adăugați făină integrală, lapte, ouă, zahăr, sare și unt. Amestecați timp de 2 minute. La final amestecați destulă făină în compoziție până ce aluatul este moale.
  • Pe o suprafață dată cu făină bateți aluatul până ce devine fin și elastic, aproximati 4-6 minute. Așezați aluatul într-un bol bine uns. Ungeți și partea superioară a aluatului, acoperiți și lăsați aluatul la odihnit, într-un loc cald, până își dublează mărimea timp de 30 – 45 de minute.
  • Loviți aluatul. Pe o suprafață dată cu făină tăiați aluatul în 12 porțiuni, apoi modelați fiecare bucată în formă de bilă. Așezați aluatul într-o tavă acoperită în folie de copt. Presați fiecare bilă până când este plata și are diametrul între 7 și 10 cm. Acoperiți și lăsați la crescut până i se dublează volumul, aproximativ 30 – 40 de minute
  • Dați la cuptor la 400 de grade timp de 17 minute. După ce ați scos de la cuptor, puneți chiflele pe o farfurie lată sau o altă tavă și lăsați la răcit.
  • Dacă doriți să le adăugați topping, înainte de a le băga la cuptor: bateți un ou cu apă caldă, ungeți chifla și apoi presărați semințele pe care le doriți

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne