Chifla chinezească la tigaie

INGREDIENTE

 

  • 250 grame de făină
  • 17 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 150 ml-170 ml de lapte
  • 2 linguri de zahăr
  • 3 g de sare
  • 4-8 linguri de pastă dulce de boabe de fasole roșie
  • Ulei, in jur de 2 linguri

PAȘI

  • Într-un bol mare de mixer puneți: sarea, făina, drojdia, laptele, zahărul apoi amestecați la viteză mică timp de 8-9 minute până ce obțineți un aluat moale și fin.
  • Acoperiți cu o cârpă umedă și lăsați aluatul să se odihnească într-un loc călduț până i se dublează volumul. Când aluatul este gata, presați-l până iese tot aerul
  • Despărțiți aluatul în două jumătăți
  • Rulați o jumătate într-un cilindru lung, aplatizați-l, apoi tăiați 4 segmente egale.
  • Luați câte o bucată și modelați-o într-un rotund.
  • Desfaceți aluatul pe jumătate, scobiți centrul și puneți o lingură de pastă dulce de boabe roșii.
  • Închideți aluatul și puneți-l într-un castron pe partea pe care este linia de închidere a aluatului.
  • Repetați cu restul de aluat.
  • Vor ieși în jur de 8 chifle. Când terminați, acoperiți cu un prosop umed și lăsați chiflele la crescut timp de 45 de minute, maximum o oră.
  • Încingeți uleiul. Prăjiți câte o chiflă, timp de 6-8 minute cu partea în care se închide aluatul în jos.
  • Puteți să serviți chiflele cu sos de susan sau unt de arahide.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne