Cheesecake cu fructe de pădure

INGREDIENTE:

  • 400 g biscuiți simpli
  • 200 g unt
  • 5 linguri de lapte
  • Mousse de fructe de pădure
  • 400 g brînză mascarpone
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 300 g fructe de pădure
  • 200 g zahăr
  • 10 g gelatină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Jeleu de fructe de pădure
  • 150 g fructe de pădure
  • 70 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 10 g gelatină

PAȘI

  • Mod de preparare . Se macină biscuiții apoi se amestecă cu untul topit și laptele . Compoziția se toarnă într-o formă rotundă de 24 cm , se presează cu un pahar pentru a nivela compoziția . Se dă vasul la frigider .
  • Mousse fructe de pădure . Gelatina se hidratează conform instrucțiunilor de pe pachet . Fructele de pădure cu zahărul se fierb 5 minute . Se ia vasul de pe foc , după 3-4 minute se adaugă gelatina și vanilia . Se lasă să se răcească .
  • Mixăm smântâna pentru frișcă de jumătate , adăugăm brânza mascarpone și mixăm pînă se întărește . Amestecăm acestă compoziție cu mousse-ul de fructe . Turnăm crema peste biscuiți , nivelăm bine și dăm din nou la frigider .
  • Intre timp preparăm jeleul . Se pune gelatina la hidratat . Fructele de pădure cu zahărul și apa se fierb 5 minute . Oprim focul și pasăm compoziția cu un mixer vertical . Strecurăm și obținem un sirop fin . Adăugăm gelatina și omogenizăm bine . Turnăm deasupra mousseu-lui .
  • Punem cheesecacke-ul la frigider cîteva ore s-au peste noapte . Decorați după imaginație . Un deliciu ! Se savurează cu plăcere !
mink-mingle-762115-unsplash_800x533

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne