INGREDIENTE:
- 400 g biscuiți simpli
- 200 g unt
- 5 linguri de lapte
- Mousse de fructe de pădure
- 400 g brînză mascarpone
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 300 g fructe de pădure
- 200 g zahăr
- 10 g gelatină
- 1 plic zahăr vanilat
- Jeleu de fructe de pădure
- 150 g fructe de pădure
- 70 g zahăr
- 150 ml apă
- 10 g gelatină
PAȘI
- Mod de preparare cheese cake cu fructe de padure. Se macină biscuiții apoi se amestecă cu untul topit și laptele . Compoziția se toarnă într-o formă rotundă de 24 cm , se presează cu un pahar pentru a nivela compoziția . Se dă vasul la frigider .
- Mousse fructe de pădure . Gelatina se hidratează conform instrucțiunilor de pe pachet . Fructele de pădure cu zahărul se fierb 5 minute . Se ia vasul de pe foc , după 3-4 minute se adaugă gelatina și vanilia . Se lasă să se răcească .
- Mixăm smântâna pentru frișcă de jumătate , adăugăm brânza mascarpone și mixăm pînă se întărește . Amestecăm acestă compoziție cu mousse-ul de fructe . Turnăm crema peste biscuiți , nivelăm bine și dăm din nou la frigider .
- Intre timp preparăm jeleul . Se pune gelatina la hidratat . Fructele de pădure cu zahărul și apa se fierb 5 minute . Oprim focul și pasăm compoziția cu un mixer vertical . Strecurăm și obținem un sirop fin . Adăugăm gelatina și omogenizăm bine . Turnăm deasupra mousseu-lui .
- Punem cheesecacke-ul cu fructe de pădure la frigider cîteva ore s-au peste noapte . Decorați după imaginație . Un deliciu ! Se savurează cu plăcere !