INGREDIENTE
- Pentru blat cheesecake cu căpșuni:
- 400 gr biscuiți digestivi
- 150 gr unt topit
- Pentru crema:
- 600 gr cremă de brânză
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 150 gr zahar pudră
- 100 ml apă rece
- 100 ml lapte fierbinte
- 8 foi de gelatină
- o esență de vanilie
- Pentru jeleu cheesecake cu căpșuni:
- 300 gr căpsuni
- 100 ml apă
- 4 foi de gelatină
- 3 linguri de zahăr
- Pentru decor:
- 300 gr căpsuni proaspete
PAȘI
Pentru a găti un delicios cheesecake cu căpșuni, rețeta de urmat implică următorii pași:
- Blatul. Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, apoi ii amestecam cu untul topit. Vom obtine un aluat ca nisipul ud. Punem inelul tavii pe un platou, apoi punem biscuitii in interior, presand bine cu dosul unei linguri. Punem blatul la frigider 5-10 minute, pana preparam umplutura. Taiem capsunile in jumatate si le punem de jur in prejur cu partea taiate bine lipita de inelul tavii.
- Crema de branza. Mixam crema de branza aflata la temperatura camerei cu zaharul si vanilia timp de cca 1 min. Adaugam treptat frisca lichida in timp ce mixam la viteza redusa, marim viteza si mixam inca 2 minute.
- Inmuiem foile de gelatina in apa rece pentru 3 minute, apoi le dizolvam in laptele pe care l-am incalzit pe foc. Punem treptat amestecul de lapte si gelatina peste crema de branza, in timp ce mixam la viteza medie. Turnam incet compozitia in tava peste blat si capsunile asezate. Dam cheesecake-ul la frigider pentru minim 4 ore.
- Jeleul. Punem capsunile cu zaharul pe foc, si lasam pe foc 2-3 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Inlaturam de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi pasam totul cu blemderul de mana. Inmuiem foile de gelatina in apa rece pentru 5 minute, apoi le dizolvam in capsunile calde. Lasam amestecul sa se raceasca si il turnam peste cheesecake-ul care a stat cateva ore la frigider. Dam din nou la frigider pentru minim 2 ore.
- Inainte de a indeparta inelul, lasam la temperatura camerei cca 20 minute, apoi, cu ajutorul unui cutit dezlipim cu atentie cheesecake-ul de inelul tavii.