Rețetă cheesecake clasic

INGREDIENTE

  • 800 g crema de branza
  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 300 g biscuiti digestivi
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • o lingurita esenta de rom

PAȘI

Pentru această rețetă cheesecake clasic, trebuie să urmezi pașii de mai jos:

  • Intai de toate se maruntesc bine biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie sau cu a unui ciocan de batut carne. Firmiturile obtinute din biscuiti se amesteca cu untul si se apasa apoi pe fundul unei tavi rotunde cu marginile detasabile. Se pune pentru 15 minute la rece.
  • In acest timp facem crema de branza pentru cheesecake.
    Se amesteca galbenusurile cu crema de branza, zaharul si aromele, iar separat intr-un vas se bat albusurile spuma.
    Cand am obtinut o spuma tare si una mestec omogen cu branza, le amestecam cu grija pe cele doua, dupa care varsam compozitia nou formata in tava pe fundul careia am facut blatul din biscuiti.
  • Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la foc mic. Stingeti apoi focul, dar nu deschideti usa. Lasati acolo pana s-a racit, dupa care mai puneti in frigider pentru cateva ore.
reteta cheesecake clasic

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne