INGREDIENTE
- 12 oua,2 cani zahar,2 cani faina,2 plicuri zahar vanilat,1 plic praf de copt,2 linguri cacao neagra,12 linguri ulei,1 esenta rom.
PAȘI
Pentru această rețetă chec pufos în două culori, trebuie să:
- Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare cu mixerul apoi cu una cana zahar pana se topeste tot zaharul.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat si cu uleiul in fir ca la maioneza pana isi dubleaza volumul.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma.
- Faina se cerne si se adauga in compozitia de mai sus impreuna cu praful de copt.Compozitia se imparte in doua si in una sepune cacaua si esenta de rom.Se ung 2 tavi de chec si se tapeteaza cu hartie de copt.
- Fiecare chec pufos se coace cam 35-40 minute la foc potrivit.Dupa coacere se scot din forme se da hartia jos si se asa a racit apoi se pudreaza cu zahar praf vanilat.