INGREDIENTE
- -8oua,
- -8 linguri zahar,
- -8 linguri faina de grau,
- -4 linguri ulei,
- -1 praf de copt,
- -2 plicuri zahar vanilat,
- -1 varf de cutit de sare,
- -1 castronel cu sticksuri din dovleac placintar,
- -2 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie.
PAȘI
Pentru un delicios chec cu dovleac (sticksuri), trebuie să:
- -Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri,care se vor folosi la chec.
-Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza pana cand devin o pasta densa,se adauga zaharul vanilat,zaharul si se continua mixarea,pret de cateva minute,apoi se opreste mixarea.
-Intr-un castronel se pun galbenusurile cu uleiul si se amesteca usor,dupa care se adauga,putin cate putin peste albusurile spuma si se omogenizeaza usor cu o spatula.
-Intr-un castronel se pune faina de grau si praful de copt,se omogenizeaza,se presoara sub forma de ploaie peste compozitie si se continua omogenizarea,incet cu aceiasi spatula,pana la incorporarea foarte bine a toate ingredintele.
-Intr-o tava rotunda se aseaza hartie de copt,pe mijlocul tavii se aseaza o cutie de tabla de la un compot,cutie care a fost imbracata in hartie de copt,se aseaza sticksurile de dovleac care au fot trase prin zahar vanilat cu grad scazut de vanilie,pe margini si se toarna compozitia in tava.Se continua asezarea sticksurilor pe langa tava,prin interior si pe langa cutie,pana se termina,apoi se da tava la cuptorul incalzit,pentru circa o ora. Acest chec cu dovleac se taie cand se raceste.Sa aveti pofta dragilor!