INGREDIENTE
- 450-500 g faina de patiserie
- 5-6 oua, 250 g zahar,250 ml lapte,jumatate pachet unt, 3 linguri ulei
- 2 linguri cacao rahat 1 praf de copt(10 g) 1 praf de sare esenta de portocale, coaja de portocale
PAȘI
- Mixam untul tinut la temperatura camerei cu zaharul apoi adaugam treptat uleiul,galbenusurile,praful de sare,laptele si aromele. Se adauga apoi , intercalat albusul de ou batut spuma si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul de chec cu rahat se imparte in 2 parti:in prima mai punem 2 linguri cu faina iar in cealalta cele 2 linguri cu cacao si amestecam usor
- Punem din compozitii in mijlocul tavilor de chec,( pregatite din timp ) , intercaland lingurile de compozitie alba cu cea de cacao. Deasupra, punem felii de rahat taiat si dam la copt la foc potrivit.
- E gata cand apasand cu degetul aluatul revine la forma initiala si e desprins de pe marginile tavii de chec. Se scoate si se lasa la racit pe un gratar , in bucatarie.