Rețetă chec cu mere și morcov – de post

INGREDIENTE

  • 250 grame morcov ras
  • 250 grame măr ras
  • 200 grame zahăr
  • 50 ml ulei
  • 150 grame suc portocale
  • 100 ml apă minerală
  • 1 lingură scorțișoară
  • 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 300 grame făină
  • Esență de lămâie sau lămâie/portocală rasă

PAȘI

  • Alegeți un bol și amestecați zahărul, zeama de portocale, uleiul și apa minerală, până se omogenizează compoziția. Adăugăm peste merele și morcovii rași și se amestecă compoziția.
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduța, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Drojdia se toarnă peste compoziția de mia sus, împreună cu făina, puțin câte puțin. Se adaugă coaja deportocală și de lămâie sau esența, după preferințe. Se amestecă totul.
  • Tapițață o tavă cu ulei și făină sau folosiți foaie de copt. Se toarnă toată compoziția de chec cu mere și se finisează la nivelul tăvii.
  • Preîncălziți cuptorul la 180 Grade C și se introduce tava în cuptor pentru 45-50 minute. După ce se coace, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Se adaugă zahăr vanilat peste.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne