Rețetă chec cu glazură de ciocolată

INGREDIENTE

  • 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 250 grame făină
  • 100 grame unt
  • 4 ouă
  • 200 grame zahăr
  • 100 grame lapte
  • 3 linguri cacao
  • esență rom
  • Sare
  • 200 grame ciocolată menaj

PAȘI

  • Pentru a face cel mai bun chec cu glazură de ciocolată, dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Alegeți un bol, unde, împreună cu drojdia, se amestecă untul, sarea, esența de vanilie, ouăle, zahărul și laptele.
  • Până se omogenizează ingredientele și până se topește zahărul, amestecați cu mixerul sau cu telul.
  • Peste compoziție, se adaugă făină puțin câte puțin, pentru a nu se forma cocoloașe.
  • Se pregătește tava. Se tapițează cu unt și făină.
  • Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  • Turnați jumătate din compoziție în tavă. În cealaltă jumătate puneți cacaoa și amestecați până iese un model frumos colorat.
  • Turnați restul compoziției peste prima jumătate și introduceți-o la cuptor timp de 60 de minute.
  • Între timp, pregătiți glazura. Ciocolata se pune pe foc, cu o lingură de unt și se topește.
  • Când checul este gata, scoateți-l din cuptor și turnați peste glazura fierbinte. Se lasă la răcit și se urează poftă bună!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne