INGREDIENTE
- 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 250 grame făină
- 100 grame unt
- 4 ouă
- 200 grame zahăr
- 100 grame lapte
- 3 linguri cacao
- esență rom
- Sare
- 200 grame ciocolată menaj
PAȘI
- Pentru a face cel mai bun chec cu glazură de ciocolată, dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Alegeți un bol, unde, împreună cu drojdia, se amestecă untul, sarea, esența de vanilie, ouăle, zahărul și laptele.
- Până se omogenizează ingredientele și până se topește zahărul, amestecați cu mixerul sau cu telul.
- Peste compoziție, se adaugă făină puțin câte puțin, pentru a nu se forma cocoloașe.
- Se pregătește tava. Se tapițează cu unt și făină.
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
- Turnați jumătate din compoziție în tavă. În cealaltă jumătate puneți cacaoa și amestecați până iese un model frumos colorat.
- Turnați restul compoziției peste prima jumătate și introduceți-o la cuptor timp de 60 de minute.
- Între timp, pregătiți glazura. Ciocolata se pune pe foc, cu o lingură de unt și se topește.
- Când checul este gata, scoateți-l din cuptor și turnați peste glazura fierbinte. Se lasă la răcit și se urează poftă bună!