Chec cu cremă de brânză și caise confiate

INGREDIENTE

 

  • Aluat 270 grame făină
  • 2 ½ linguri zahăr
  • Un vârf linguriță sare
  • 6 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 ou
  • 80 mililitri lapte călduț
  • ½ linguriță esență vanilie
  • 2 linguri unt nesărat
  • Umplutura de caise 120 mililitri suc de portocale
  • 80 mililitri suc de lămâie
  • 1 ½ căni caise confiate
  • 2 linguri zahăr
  • Crema de brânză 225 grame cremă de brânză
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Un vârf linguriță sare
  • Topping 3 ½ linguri zahăr
  • ¾ cană făină
  • Un vârf linguriță zahăr
  • 3 ½ linguri unt nesărat topit și răcit
  • 1 ou bătut

PAȘI

  • Aluat Dizolvați drojdia în laptele călduț și lăsați 10 minute la crescut.
  • Amestecați făina cu zahărul și sarea și adăugați peste drojdia dizolvată, oul, esența de vanilie și untul și frământați.
  • Dați aluatului forma de bilă și lăsați-l la crescut pentru o oră și jumătate într-un bol uns cu puțin ulei.
  • Umplutura de caise Amestecați sucul de portocale cu cel de lămâie, cu caisele și zahărul într-o crăticioară la foc mic, pentru 10-15 minute, apoi lăsați la răcit și folosiți un blender pentru a face un piure.
  • Crema de brânză Amestecați crema de brânză cu zahărul și frecați până la omogenizare, apoi adăugațiesența de vanilie și sarea.
  • Topping Amestecați zahărul cu sarea și făina, apoi adăugați untul topit treptat și dați la frigider.
  • Final
    Presărați puțină făină pe suprafața de lucru și întindeți aluatul într-o foaie de circa 25×60 centimetri. Întindeți pe ea umplutura de caise, apoi și crema de brânză, lăsând câte un centimetru pe margini.
  • Rulați pe lung jumătate de foaie, apoi, din partea opusă rulați invers, până când cele două rulouri se întâlnesc la mijloc. Presați și lipiți cele două jumătați.
  • Așezați aluatul într-o tavă unsă cu ulei, ungeți-l cu jumătate din oul bătut și lăsați-l la crescut pentru o oră și jumătate – două.
  • Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius, ungeți cu cealaltă jumătate de ou bătut, apoi cu topping-ul rece, apoi coaceți-l pentru circa 50 de minute.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne