Chec cu cireșe din compot

INGREDIENTE

 

  • 3 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 ouă
  • 140 grame zahăr
  • 1 lingură ulei
  • 200 grame de făină
  • 100 ml lapte
  • vișine din compot, stoarse.
  • nuci sau migdale, dupa preferinte.
  • esenta rom

PAȘI

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
  • Adăugăm uleiul, împreună cu zahărul și amestecăm bine, până la topirea zahărului.
  • Adăugăm treptat făina și amestecăm până se incorporează totul.
  • Adăugăm și laptele, împreună cu esența de rom și amestecăm până la omogenizare. Se adaugă și un strop de sare.
  • Lăsați la scurs vișinele din compot.
  • După ce s-au scurs, presărați peste făină, pentru a nu fi umede. Amestecați. Adăugați nuci sau migdale, după preferințe.
  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Acoperiți tava cu o foaie de copt.
  • Adăugați aluatul în tavă și apoi, presărați cireșele deasupra.
  • Introduceți tava în cuptor. Lăsați 25 de minute la copt la 180 de grade pentru rumenire și 25 de minute la 120 de grade pentru coacere uniformă.
  • Presărați după coacere zahărul pudră. Poftă bună!
chec-cirese

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne