INGREDIENTE
- 3 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3 ouă
- 140 grame zahăr
- 1 lingură ulei
- 200 grame de făină
- 100 ml lapte
- vișine din compot, stoarse.
- nuci sau migdale, dupa preferinte.
- esenta rom
PAȘI
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
- Adăugăm uleiul, împreună cu zahărul și amestecăm bine, până la topirea zahărului.
- Adăugăm treptat făina și amestecăm până se incorporează totul.
- Adăugăm și laptele, împreună cu esența de rom și amestecăm până la omogenizare. Se adaugă și un strop de sare.
- Lăsați la scurs vișinele din compot.
- După ce s-au scurs, presărați peste făină, pentru a nu fi umede. Amestecați. Adăugați nuci sau migdale, după preferințe.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Acoperiți tava cu o foaie de copt.
- Adăugați aluatul în tavă și apoi, presărați cireșele deasupra.
- Introduceți tava în cuptor. Lăsați 25 de minute la copt la 180 de grade pentru rumenire și 25 de minute la 120 de grade pentru coacere uniformă.
- Presărați după coacere zahărul pudră. Poftă bună!