Rețetă chec cu cireșe din compot

INGREDIENTE

  • 3 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 ouă
  • 140 grame zahăr
  • 1 lingură ulei
  • 200 grame de făină
  • 100 ml lapte
  • vișine din compot, stoarse.
  • nuci sau migdale, dupa preferinte.
  • esenta rom

PAȘI

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
  • Adăugăm uleiul, împreună cu zahărul și amestecăm bine, până la topirea zahărului.
  • Adăugăm treptat făina și amestecăm până se incorporează totul.
  • Adăugăm și laptele, împreună cu esența de rom și amestecăm până la omogenizare. Se adaugă și un strop de sare.
  • Lăsați la scurs vișinele din compot.
  • După ce s-au scurs, presărați peste făină, pentru a nu fi umede. Amestecați. Adăugați nuci sau migdale, după preferințe.
  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Acoperiți tava cu o foaie de copt.
  • Adăugați aluatul în tavă și apoi, presărați cireșele deasupra.
  • Introduceți tava de chec cu cireșe în cuptor. Lăsați 25 de minute la copt la 180 de grade pentru rumenire și 25 de minute la 120 de grade pentru coacere uniformă.
  • Presărați după coacere zahărul pudră. Poftă bună!
chec cu cirese

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne