Chec cu caramel si miere

INGREDIENTE

 

  • Aluat:
  • 17 grame de de drojdie proaspătă „Secretul Bunicii”
  • 113 ml de lapte
  • 28 grame de unt nesărat
  • 25 grame de zahăr
  • 1 lingură de sare
  • 1 ou mare
  • 241 grame de făină
  • Glazură:
  • 213 zahăr brun
  • 64 grame de miere
  • 28 grame de unt
  • 85 de grame de nuci tăiate
  • Umplutură:
  • 75 grame de unt înmuiat
  • 50 de grame de zahăr
  • o lingură de scorțișoară rasă
  • 1 lingură de făină
  • 85 grame de stafide

PAȘI

  • Pentru a face aluatul: amestecați toate ingredientele într-un bol cu un mixer sau în mașina de pâine – pe programul special pentru aluat. Bateți aluatul până ce devine moale și fin. Acoperiți și lăsați la crescut timp de 45 de minute, maximum o oră
  • Pentru glazură: într-o cratiță turnați mierea, zahărul brun și untul și amestecați la foc mic până ce se dizolvă zahărul. Mutați compoziția într-o tavă pătrată, unsă cu unt sau ulei, de 20 de cm. Presărați alunele tăiate în tavă și puneți deoparte pentru moment.
  • Pentru a face umplutura amestecați: untul, făina, scorțișoara până ce prind forma unei paste tartinabile.
  • După ce a crescut aluatul, apăsați ușor pe el până ce se dezumflă și începeți să îl rulați în forma unui dreptunghi cu dimensiunile aproximative de 25×30 cm. Ungeți aluatul cu crema de umplutură, presărați stafidele apoi rulați aluatul într-un cilindru. Sigilați marginea prin ciupituri consecutive pe margine. După ce ați sigilat tubul, tăiați în 9 părți egale.
  • Așezați checurile în tava în care ați lăsat glazura, cu partea pe care este tăietura în jos. Aplatizați fiecare chec cu mâinile până ce mai rămâne foarte putină distantă între checuri. Acoperiți și lăsați la crescut timp de 1h. Când ora este pe terminate încălziți cuptorul la 190 de grade.
  • Dați tava la cuptor 30-35 de minute,până ce culoarea checurilor este maronie-aurie. În ultimele 15 minute de coacere acoperiți tava cu folie de aluminiu.
    După ce scoateți tava din cuptori puneți imediat conținutul pe un platou. Se lasă 20 de minute la răcit înainte de servire.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne