Chec cu banane

INGREDIENTE:

 

  • ½ ceașcă de banane
  • ¼ cană apă
  • 1 ou
  • 4 lingurițe ulei vegetal
  • 4 lingurițe de zahăr brun
  • 1 lingură sare
  • 2 căni și un sfert făină
  • 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Curmale tocate

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
  • Într-un vas mediu, amestecăm oul, bananele, zahărul, uleiul și sarea. Adăugăm drojdia activată și o cană de făină. Batem bine pentru 2 minute. Cu mâna integrăm și curmalele și frământăm adăugând suficientă făină din cea rămasă, până se un aluat ferm.
  • Frământăm în continuare pentru 5-7 minute, adăugăm făină suplimentară dacă e necesar. Acoperim aluatul și îl punem la loc cald să se ridice.
  • Aluatul crescut îl punem într-o formă de chec, îl acoperim și îl lăsăm din nou la crescut. Între timp preîncălzim cuptorul. Punem checul la copt pentru 30-35 de minute.
  • Lăsăm să se răcească și servim cu plăcere. Poftă bună!
wtb_1476995845.5618_79553

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne