Calzone

INGREDIENTE

 

  • 500 ml de apă călduță
  • 11 grame de zahăr
  • 51 de grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 723 grame de făină
  • 14 grame sare
  • Umplutură
  • La alegere sos marinara, pesto sau de roșii
  • La alegere: prosciuto, cârnați, salam, curcan afumat
  • brânzeturi la alegere: provolone, mozzarella, Parmesan, Gorgonzola
  • Legume la algere: ardei gras, ardei iute, ciuperci, măsline, roșii uscate, ceapă verde sau roșie, etc
  • Tooping
  • O lingură de apă
  • Un ou mare
  • Semințe de mac sa susan

PAȘI

  • Într-un bol de mixer amestecați ingredientele până ce compoziția ajunge puțin mai înaltă decât buza bolului. Acoperiți și lăsați o oră la dospit. Scoateți aluatul pe o suprafață dată cu făină și presați ușor pe el pentru a îl dezumfla, transferați-l într-un bol și lăsați la crescut încă o jumătate de oră. Scoateți aluatul pe o suprafață dată cu făină, tăiați-l în două jumătăți și modelați-l în formă de dreptunghi cu dimensiunea de 25 x 35 de cm.
  • Preîncălziți cuptorul la 232 de grade C.
  • Puneți un strat subțire de sos și presărați ingredientele alese. Rulați aluatul, începând cu latura cea mai lungă, apoi presați capetele pentru a sigila.
  • Amestecați oul și apa bine apoi ungeți partea superioară a aluatului. După preferințe presărați semințe de mac sau susan.
  • Dați la cuptor la 232 de grade C pentru 15 minute apoi scădeți temperatura la 206 grade C și lăsați încă 15 minute. A se servi după ce este complet răcit.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne