Rețetă calzone de post cu legume și cascaval vegetal

INGREDIENTE

  • 250 g faina integrala
  • 1 ceasca cu apa calduta, 10 g drojdie
  • 2 linguri ulei de masline, 1 praf de sare
  • 200 g cascaval vegetal 2 linguri sos de rosii masline rondele ciuperci din conserva ardei gras rosu , 1.1
  • 1 ardei iute , 1 ceapa , salvie uscata, ulei de masline,piper , susan

PAȘI

  • 1. Intr-un castron cernem faina si facem un cuib la mijloc unde amestecam drojdia cu 3 linguri de apa calduta si putina faina.Dupa 10-15 minute adaugam si celelalte ingrediente si formam un aluat elastic, neted. Aluatul pentru calzone se lasa la crescut.
  • 2. Impartim aluatul si facem mici sfere.Pe jumatate din suprafata cercurilor de aluat intindem sosul de rosii in care am pus salvie uscata tocata marunt si un strop de ulei de masline.Acum presaram din cascavalul ras. Ceapa se taie rondele, ciupercile si ardeiul gras si cel iute feliute
  • 3.Punem peste cascaval ceapa, ciupercile, maslinele, ardeiul.Condimentam si inchidem portofelele , cat mai artistic,ungem cu ulei de masline si prasaram susan. Se serveste cu un sos de rosii aromatizat cu salvie uscata sau oregano.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne