Rețetă calzone cu ciocolată de casă

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 200g făină albă
  • 15g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură de zahăr alb
  • 1 lingură de sare
  • 120ml apă caldă
  • 10g unt topit

Pentru umplutură:

  • 100g ciocolată neagră
  • 60g zahăr alb
  • 60g unt nesărat cu minim 80% grăsime
  • 60ml lapte
  • 1 ou

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
  • Într-un castron mare, combinăm făina, amestecul de drojdie, zahărul și sarea.
  • Adăugăm încet apa și amestecăm ușor cu o lingură de lemn, aproximativ 5 minute.
  • Așezăm aluatul pentru calzone pe o suprafață curată presărată cu puțină făină și îl frământăm până când este moale, cu o textură uniformă.
  • Lăsăm aluatul la odihnă într-un vas curat acoperit timp de o oră, până ce își dublează volumul.
  • Pentru umplutură, topim ciocolata, untul și zahărul alb împreună într-un vas rezistent la căldură peste o tigaie sau cratiță cu apă care fierbe ușor.
  • Între timp, într-o tigaie mică, fierbem laptele și apoi îl adăugăm la amestecul de ciocolată topită, după care luăm amestecul final de pe foc și folosim o lingură de lemn pentru a mixa ingredinetele până la omogenizare.
  • În cele din urmă, adăugăm oul în amestec și batem din nou rapid până când amestecul este complet omogen.
  • Lăsăm deoparte să se răcească.
  • După odihnă, separăm aluatul pentru calzone în 6 bucăți egale și folosim un făcăleț pentru a le oferi formă rotundă cu grosimea de aproximativ 5 mm.
  • Folosim o lingură și adăugăm ciocolată în mijlocul fiecărui cerc de aluat. Cantitatea ideală este de o singură lingură cu vârf, pentru fiecare în parte.
  • Îndoim fiecare bucată în jumatate și tamponăm marginile ușor cu apă, după care le împreunăm și le presăm cu o furculiță pentru a ne asigura că sunt bine lipite.
  • După ce fiecare bucată are formă de semicerc, le așezăm într-o tavă cu hârtie de copt și așteptăm alte 15 minute pentru ca aluatul să se odihnească.
  • Preîncălzim cuptorul la 200ᵒ
  • Lăsăm micile calzone cu ciocolată la copt aproximativ 12-15 minute, până când capătă o culaore aurie.
  • Opțional, putem adăuga topping de ciocolată și zahăr pudră după răcire.
  • Poftă bună!
calzone

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne