INGREDIENTE
Pentru un calzone ca la carte, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 ml de apă călduță
- 11 grame de zahăr
- 51 de grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 723 grame de făină
- 14 grame sare
- Umplutură
- La alegere sos marinara, pesto sau de roșii
- La alegere: prosciuto, cârnați, salam, curcan afumat
- brânzeturi la alegere: provolone, mozzarella, Parmesan, Gorgonzola
- Legume la algere: ardei gras, ardei iute, ciuperci, măsline, roșii uscate, ceapă verde sau roșie, etc
- Topping calzone:
- O lingură de apă
- Un ou mare
- Semințe de mac sa susan
PAȘI
Pentru a găti acest calzone, trebuie să ai în vedere următoarele:
- Într-un bol de mixer amestecați ingredientele până ce compoziția ajunge puțin mai înaltă decât buza bolului. Acoperiți și lăsați o oră la dospit. Scoateți aluatul pe o suprafață dată cu făină și presați ușor pe el pentru a îl dezumfla, transferați-l într-un bol și lăsați la crescut încă o jumătate de oră. Scoateți aluatul pe o suprafață dată cu făină, tăiați-l în două jumătăți și modelați-l în formă de dreptunghi cu dimensiunea de 25 x 35 de cm.
- Preîncălziți cuptorul la 232 de grade C.
- Puneți un strat subțire de sos și presărați ingredientele alese. Rulați aluatul, începând cu latura cea mai lungă, apoi presați capetele pentru a sigila.
- Amestecați oul și apa bine apoi ungeți partea superioară a aluatului. După preferințe presărați semințe de mac sau susan.
- Dați la cuptor la 232 de grade C pentru 15 minute apoi scădeți temperatura la 206 grade C și lăsați încă 15 minute. A se servi după ce este complet răcit.