Rețetă buturugă

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 420 gr zahar
  • 20 gr faina
  • 220 gr nuci
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 300 gr unt min 80 % grasime
  • 60 gr cacao
  • 1 lingura ulei

PAȘI

  • Rulada sau tort buturuga: 6 oua, 120 gr zahar, 20 gr faina, 120 gr nuci macinate, 1 praf sare, vanilie
  • se bat ouale cu zaharul, praful de sare, pana se formeaza spuma
  • se adauga treptat faina si nucile. se amesteca cu o paleta
  • se toarna intr o tava tapetata cu hartie de copt, se pune la cuptor 12-15 minute la 180 gr.
  • cand e gata se scoate din tava, se pune pe un prosop umed si se ruleaza.. se lasa la racit
  • crema: din restul ingredientelor ramase,mai putin nucile
  • se bat cele 6 oua cu 200 gr zahar, se aseaza peobaie de aburi si se amesteca pana devine mai groasa
  • atentie sa nu fie fierbinte ca se incheaga ouale. se adauga vanilia
  • crema obtinuta se imparte in 2 parti egale. 1 se lasa la racit, 1 ramane pe baia de aburi si se adauga cacao. se amesteca si apoi se lasa la temp camerei
  • untul se bate cu mixerul si treptat se adauga compozitia cu cacao
  • o alta crema: 100 gr zahar se topesc intro tigaie mica,se pun nucile se amesteca si sepun la racit intr o tava
  • dupa ce s au racit sepun intr o punga si se bat cu batatorul de carne pt a le sfarama
  • restul de 150 gr unt se amesteca cu crema de vanilie, se dauga nucile caramelizate, se amesteca usor
  • montam: desfacem rulada, ungem crema alba , rulam strans, capetele le taiem oblic si le asezam langa rulada .. va arata ca o buturuga
  • la exterior ungem rulada/ tortul buturuga cu crema de cioco, trasam cateva linii cu ajutorul unei scobitoare sau varful unui cutit,ornam
  • cremele pot fi inversate. pofta buna, spor la gatit

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne