INGREDIENTE
- 12 oua
- 420 gr zahar
- 20 gr faina
- 220 gr nuci
- 1 praf de sare
- vanilie
- 300 gr unt min 80 % grasime
- 60 gr cacao
- 1 lingura ulei
PAȘI
- Rulada sau tort buturuga: 6 oua, 120 gr zahar, 20 gr faina, 120 gr nuci macinate, 1 praf sare, vanilie
- se bat ouale cu zaharul, praful de sare, pana se formeaza spuma
- se adauga treptat faina si nucile. se amesteca cu o paleta
- se toarna intr o tava tapetata cu hartie de copt, se pune la cuptor 12-15 minute la 180 gr.
- cand e gata se scoate din tava, se pune pe un prosop umed si se ruleaza.. se lasa la racit
- crema: din restul ingredientelor ramase,mai putin nucile
- se bat cele 6 oua cu 200 gr zahar, se aseaza peobaie de aburi si se amesteca pana devine mai groasa
- atentie sa nu fie fierbinte ca se incheaga ouale. se adauga vanilia
- crema obtinuta se imparte in 2 parti egale. 1 se lasa la racit, 1 ramane pe baia de aburi si se adauga cacao. se amesteca si apoi se lasa la temp camerei
- untul se bate cu mixerul si treptat se adauga compozitia cu cacao
- o alta crema: 100 gr zahar se topesc intro tigaie mica,se pun nucile se amesteca si sepun la racit intr o tava
- dupa ce s au racit sepun intr o punga si se bat cu batatorul de carne pt a le sfarama
- restul de 150 gr unt se amesteca cu crema de vanilie, se dauga nucile caramelizate, se amesteca usor
- montam: desfacem rulada, ungem crema alba , rulam strans, capetele le taiem oblic si le asezam langa rulada .. va arata ca o buturuga
- la exterior ungem rulada/ tortul buturuga cu crema de cioco, trasam cateva linii cu ajutorul unei scobitoare sau varful unui cutit,ornam
- cremele pot fi inversate. pofta buna, spor la gatit