Rețetă buşeuri cu nucă

INGREDIENTE

  • Aluat bușeuri cu nucă:
    100 grame unt
  • 100 mililitri ulei
  • 200 mililitri lapte
  • 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • făină cât cuprinde
  • Umplutură:100 nuci măcinate
  • 200 grame zahăr
  • 3 albuşuri
  • Sirop:200 grame zahăr
  • 300 mililitri apă
  • esenţă de rom
  • Uns:3 gălbenuşuri

PAȘI

Pentru această rețetă bușeuri cu nuca, trebuie să:

  • Drojdia se dizolvă într-o ceaşcă de lapte călduţ, alături de o lingură de zahăr şi se lasă la dospit 10 minute.
  • Se amestecă untul cu uleiul şi se topesc.
  • Se face un aluat din făină, laptele rămas, maia, un praf de sare şi se amestecă, adăugând treptat untul şi uleiul topite, până la obţinerea unui aluat elastic.
  • Se împarte în trei părţi egale şi fiecare se întinde într-o foaie lată de circa 15 centimetri.
  • Se amestecă nucile pisate cu zahărul şi albuşurile bătute spumă, iar această compoziţie se întinde pe fiecare foaie.
  • Se rulează şi se unge cu gălbenuş, apoi se porţionează şi se coc în cuptorul preîncălzit în tava c u hârtie de copt, până se rumenesc.
  • Se fierb apa, zahărul şi esenţa de rom. După ce zahărul se dizolvă, se lasă focul mai mic şi se introduc pe rând buşeurile cu nucă răcite, pentru mai puţin de 1 minut.
reteta buseuri cu nuca

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne