INGREDIENTE
- 250 grame făină
- 50 grame zahăr
- 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 100 grame unt
- 3 ouă
- puțină sare
- 60 ml lapte
- esență vanilie
PAȘI
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
- Adăugăm făina, zahărul și sarea până obținem un aluat omogen.
- Se adaugă 2 ouă, împreună cu esența și laptele și se amestecă bine.
- Untul topit se adaugă treptat și se amestecă până toate ingredientele se omogenizează.
- Aluatul pentru brioșe franțuzești îl așezăm pe o suprafață netedă și îl frământăm ușor.
- Se lasă la dospit pentru 1 oră.
- Între timp, preîncălzim cuptorul la 190 de grade.
- Aluatul îl împărțim în părți egale. Se modelează brioșele și se așează pe foaia de copt.
- Cu oul ramas se ung brioșele în tavă.
- Se lasă la copt timp de 20 de minute.
Poftă bună!