Rețetă brioșe englezești

INGREDIENTE

  • 400 grame făină
  • 6 gr drojdie proasătă Secretul Bunicii
  • 6 gr sare
  • 15 gr zahăr pudră
  • 15 gr unt, tăiat în bucăți mici
  • 1 ou bătut
  • 170 ml lapte sau 200 ml lapte, în funcție de consistență
  • ulei
  • 15 gr mălai

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Adăugați făina, zahărul pudră, untul, oul și laptele și amestecă mixul bine, până se formează o cocă.
  • Puneți aluatul pe o suprafață netedă și frământați-l până devine elastic.
  • Așezați aluatul într-un castron tapițat cu ulei, acoperiți-l și puneți-l la loc călduros, până se dublează.
  • Presărați masa cu mălai și făină și așezați aluatul deasupra. Începeți să îl frământați.
  • Întindeți aluatul în grosime de 2,5 cm. Tăiați aluatul de briose englezesti în bucăți în formă rotundă (cu paharul).
  • Tapițați tava sau tigaia cu făină și mălai. Așezați rulourile în tigaie și lăsați-le câte 5-6 minute pe fiecare parte.
  • Serviți-le cu dulceață de afine.
briose englezesti

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne