INGREDIENTE
- 400 grame făină
- 6 gr drojdie proasătă Secretul Bunicii
- 6 gr sare
- 15 gr zahăr pudră
- 15 gr unt, tăiat în bucăți mici
- 1 ou bătut
- 170 ml lapte sau 200 ml lapte, în funcție de consistență
- ulei
- 15 gr mălai
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Adăugați făina, zahărul pudră, untul, oul și laptele și amestecă mixul bine, până se formează o cocă.
- Puneți aluatul pe o suprafață netedă și frământați-l până devine elastic.
- Așezați aluatul într-un castron tapițat cu ulei, acoperiți-l și puneți-l la loc călduros, până se dublează.
- Presărați masa cu mălai și făină și așezați aluatul deasupra. Începeți să îl frământați.
- Întindeți aluatul în grosime de 2,5 cm. Tăiați aluatul de briose englezesti în bucăți în formă rotundă (cu paharul).
- Tapițați tava sau tigaia cu făină și mălai. Așezați rulourile în tigaie și lăsați-le câte 5-6 minute pe fiecare parte.
- Serviți-le cu dulceață de afine.