INGREDIENTE
Pentru aluat:
- 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ cană apă caldă de la robinet
- ½ cană de lapte
- 6 linguri de zahăr
- ½ linguriță de sare
- ¼ cană unt
- ½ linguriță nucșoară
- 3¼ cești de făină albă
- 2 oua
Pentru topping:
- ½ cană unt topit
- ½ cană de zahar
- 1 lingurita de scortisoara
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Încălzim laptele și îl adăugăm peste zahăr, sare, unt și nucșoară. Adăugăm 1 cană și jumătate de făină, amestecul de drojdie și oul. Batem bine în jur de 2 minute cu ajutorul unui mixer.
- Adăugăm restul de făină și mixăm din nou, până conținutul se netezește. Luăm aluatul de brioșe cu unt și îl punem la crescut, într-un loc cald, aproximativ 30 de minute.
- Odată dublat în dimensiune, împărțim aluatul în cupele de brioșe. Le lăsăm la crescut încă o dată, 20-30 minute, până aluatul atinge vârful formelor.
- Le punem la copt pentru 10-15 minute, până devin aurii pe lateral și pe deasupra. Le scoatem, și le înmuiem vârful în unt topit, apoi le dăm prin scorțișoară și zahăr.
- Poftă bună!