Rețeță brioșe cu unt și scorțișoară

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ cană apă caldă de la robinet
  • ½ cană de lapte
  • 6 linguri de zahăr
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ cană unt
  • ½ linguriță nucșoară
  • 3¼ cești de făină albă
  • 2 oua
Pentru topping:
  • ½ cană unt topit
  • ½ cană de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Încălzim laptele și îl adăugăm peste zahăr, sare, unt și nucșoară. Adăugăm 1 cană și jumătate de făină, amestecul de drojdie și oul. Batem bine în jur de 2 minute cu ajutorul unui mixer.
  • Adăugăm restul de făină și mixăm din nou, până conținutul se netezește. Luăm aluatul de brioșe cu unt și îl punem la crescut, într-un loc cald, aproximativ 30 de minute.
  • Odată dublat în dimensiune, împărțim aluatul în cupele de brioșe. Le lăsăm la crescut încă o dată, 20-30 minute, până aluatul atinge vârful formelor.
  • Le punem la copt pentru 10-15 minute, până devin aurii pe lateral și pe deasupra. Le scoatem, și le înmuiem vârful în unt topit, apoi le dăm prin scorțișoară și zahăr.
  • Poftă bună!
briose cu unt

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne