Rețetă brioșe cu unt

INGREDIENTE

  • 16 grame drojdie Secretul Bunicii
  • 1 și ½ cană apă fiartă
  • ½ pachet unt
  • 1 și 1/2 căni zahăr tos
  • 2 lingurițe sare
  • 1 și ½ căni făină

PAȘI

  • Pentru a face briose cu unt, dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Se amestecă cu untul, zahărul, sarea și două căni de făină.
  • Adăugați făina rămasă, puțin câte puțin, amestecând bine după fiecare adăugare.
  • Puneți castronul de o parte, acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l la căldură, până se dublează ca dimensiune, circa 1 oră.
  • Împărțiți aluatul în 12 forme de brioșe. Adăugați unt peste cocă, până formele devin pline. Lăsați-le la dospit înca 20-30 minute.
  • Preîncălziți cuptorul la 220 grade C.
  • Coaceți 10-15 minute. Îndepărtați-le din forme și adăugați iarăși puțin unt peste ele.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne