Rețetă brioșe cu nuci pecan și fistic

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 250 de grame făină albă
  • 125ml lapte călduț
  • 10g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 ou mare
  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură de ulei vegetal

Pentru topping

  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură de lapte
  • 30g fistic mărunțit
  • 30g nuci pecan tocate

 

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Într-un bol încăpător amestecăm drojdia, laptele, făina și zahărul timp de 5-10 minute până ce aluatul se omogenizează.
  • Adăugăm în amestec sarea, oul și uleiul și frământăm până ce aluatul devine neted și elastic.
  • Formăm aluatul într-o bilă și îl lăsăm la odihnă într-un vas curat timp de 30 de minute până ce își dublează volumul.
  • Împărțim aluatul în bucăți egale și le așezăm într-o tavă specială pentru brioșe cu nuci pe care o ungem cu puțin ulei.
  • Pentru topping, amestecăm într-un castron separat gălbenușul de ou și laptele și periăm suprafața fiecărei brioșe cu nuci.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C.
  • Presărăm fisticul și nucile pe suprafața brioșelor și coacem timp de 20-25 de minute.
briose cu nuci

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne