INGREDIENTE
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- 200 g zahar
- 1/4 lingurita Nucsoara
- 1/4 lingurita ghimbir
- 1 lingurita scortisoara
- 2 oua
- 125 ml lapte
- Un varf de sare
- 1 lingurita esenta vanilie
- 80 ml ulei
- 3 mere
- 100 g samburi nuci
PAȘI
- Am pornit cuptorul la 160 grade. Am curatat merele de coaja si le-am taiat cubulete, apoi le-am pus deoparte. Intr-un bol mai mare am inceput sa amestec ingredientele uscate pentru a face alautul de briose cu mere. Am cernut faina impreuna cu praful de copt. Am adaugat un pic de sare. Am cantarit 200 de gr. de zahar si l-am adaugat peste faina. Am pus ghimbirul, nucsoara si scortisoara. Am amestecat ingredientele uscate si le-am pus deoparte. Intr-un alt bol am pus 2 oua intregi si le-am batut. Peste oua am adaugat 125 ml lapte rece, apoi 80 ml ulei, 1 lingurita cu esenta de vanilie, apoi am omogenizat. Am turnat ingredientele umede peste cele uscate si le-am omogenizat cu o lingura de lemn pana s-a integrat faina. Am pus cubuletele de mere si le-am amestecat in compozitie. Am impartit compozitia in cele 12 cupe de briose. Am pus nuca in fiecare briosa cu mere si am impins-o in compozitie. Am presarat zahar deasupra pentru ca le-am vrut crocante pe exterior Le-am pus la cuptorul incins si le-am lasat cam 25 de minute la foc domol.