INGREDIENTE
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- 200 g zahar
- 1/4 lingurita Nucsoara
- 1/4 lingurita ghimbir
- 1 lingurita scortisoara
- 2 oua
- 125 ml lapte
- Un varf de sare
- 1 lingurita esenta vanilie
- 80 ml ulei
- 3 mere
- 100 g samburi nuci
PAȘI
- Am pornit cuptorul la 160 grade. Am curatat merele de coaja si le-am taiat cubulete, apoi le-am pus deoparte. Intr-un bol mai mare am inceput sa amestec ingredientele uscate. Am cernut faina impreuna cu praful de copt. Am adaugat un pic de sare. Am cantarit 200 de gr. de zahar si l-am adaugat peste faina. Am pus ghimbirul, nucsoara si scortisoara. Am amestecat ingredientele uscate si le-am pus deoparte. Intr-un alt bol am pus 2 oua intregi si le-am batut. Peste oua am adaugat 125 ml lapte rece, apoi 80 ml ulei, 1 lingurita cu esenta de vanilie, apoi am omogenizat. Am turnat ingredientele umede peste cele uscate si le-am omogenizat cu o lingura de lemn pana s-a integrat faina. Am pus cubuletele de mere si le-am amestecat in compozitie. Am impartit compozitia in cele 12 cupe de briose. Am pus nuca in fiecare briosa si am impins-o in compozitie. Am presarat zahar deasupra pentru ca le-am vrut crocante pe exterior Le-am pus la cuptorul incins si le-am lasat cam 25 de minute la foc domol.