INGREDIENTE:
- 3 căni jumătate de făină
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 lingură de sare
- ¾ cană suc de mere
- ¼ cană apă
- 50 g unt
- Un ou
Pentru topping:
- ¾ pahar zahăr brun
- 50 g unt
- 2 lingurițe sirop de porumb
- 110 g nuci mărunțite
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- În bolul unui mixer amestecăm bine o cană jumătate de făină, zahărul, scorțișoara, sarea și drojdia. Într-un cuptor cu micro unde încălzim sucul de mere, apa și untul, fără ca acesta să se topească.
- Adăugăm amestecul de făină și oul. Amestecăm la viteză medie. Începem să frământăm, adăugând treptat suficientă făină din cea rămasă, pentru a crea aluatul de briose cu mere.
- Pregătim topping-ul: într-un bol amestecăm zahărul brun, untul și siropul de porumb. Încălzim și amestecăm până ce se omogenizează, apoi adăugăm nucile.
- Toppingul îl turnăm în formele de brioșe. Adăugăm aluatul deasupra și punem brioșele cu mere la crescut, într-un loc cald pentru aproximativ 45 de minute.
- Brioșele crescute le punem în cuptorul deja preîncălzit și le coacem pentru 15-20 de minute, până se rumenesc.
- Le scoatem din cuptor, le lăsăm să se răcească și le servim. Poftă bună!