Rețetă brioșe cu mere și caramel

INGREDIENTE:

  • 3 căni jumătate de făină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură de sare
  • ¾ cană suc de mere
  • ¼ cană apă
  • 50 g unt
  • Un ou

Pentru topping:

  • ¾ pahar zahăr brun
  • 50 g unt
  • 2 lingurițe sirop de porumb
  • 110 g nuci mărunțite

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • În bolul unui mixer amestecăm bine o cană jumătate de făină, zahărul, scorțișoara, sarea și drojdia. Într-un cuptor cu micro unde încălzim sucul de mere, apa și untul, fără ca acesta să se topească.
  • Adăugăm amestecul de făină și oul. Amestecăm la viteză medie. Începem să frământăm, adăugând treptat suficientă făină din cea rămasă, pentru a crea aluatul de briose cu mere.
  • Pregătim topping-ul: într-un bol amestecăm zahărul brun, untul și siropul de porumb. Încălzim și amestecăm până ce se omogenizează, apoi adăugăm nucile.
  • Toppingul îl turnăm în formele de brioșe. Adăugăm aluatul deasupra și punem brioșele cu mere la crescut, într-un loc cald pentru aproximativ 45 de minute.
  • Brioșele crescute le punem în cuptorul deja preîncălzit și le coacem pentru 15-20 de minute, până se rumenesc.
  • Le scoatem din cuptor, le lăsăm să se răcească și le servim. Poftă bună!
briose cu mere

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne