Rețetă brioșe cu gem de mure

INGREDIENTE:

  • 3 căni făină
  • ¼ cană lapte praf
  • 3 linguri de zahăr granulat
  • 1 lingură de sare
  • 10 g drojdie proaspăt Secretul Bunicii
  • 3 ouă
  • 1 gălbenuș
  • ¼ cană apă caldă
  • 50 g unt tăiat în cubulețe
  • Ulei vegetal pentru prăjit
  • ½ cană gem de mure pentru umplere
  • Zahăr pudră

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, apoi o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
  • Într-un bol amestecăm 3 căni de făină, laptele praf, zahărul, sarea și amestecul de drojdie. Adăugăm ouăle, gălbenușul, apa caldă și untul. Amestecăm până de formează aluatul pentru brioșe cu gem.
  • Frământăm aluatul format, timp de 10-15 minute, adăugând făină suplimentară până acesta devine moale, neted și elastic. Putem să amestecăm aluatul și cu ajutorul unui mixer, la viteză mică.
  • Formăm o aluatul într-o bilă, îl așezăm într-un castron mare și uns, îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să crească o oră, într-un loc cald. Apoi îl punem la răcit în frigider pentru 8 ore sau peste noapte.
  • Formăm brioșele din aluat, le punem pe foaia de copt, acoperim cu un prosop și le lăsăm să se ridice o oră.
  • Între timp încălzim ulei într-o cratiță mare, la foc mediu. Când brioșele au crescut destul, folosind o lingură punem cât 2-3 brioșe cu gem în ulei. Le lăsăm să se prăjească pe ambele părți, până ajung la un maro-auriu.
  • Le scoatem, le umplem cu dulceață de mure și le presărăm cu zahăr pudră.
  • Poftă bună!
briose cu gem

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne