INGREDIENTE:
- 3 căni făină
- ¼ cană lapte praf
- 3 linguri de zahăr granulat
- 1 lingură de sare
- 10 g drojdie proaspăt Secretul Bunicii
- 3 ouă
- 1 gălbenuș
- ¼ cană apă caldă
- 50 g unt tăiat în cubulețe
- Ulei vegetal pentru prăjit
- ½ cană gem de mure pentru umplere
- Zahăr pudră
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, apoi o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
- Într-un bol amestecăm 3 căni de făină, laptele praf, zahărul, sarea și amestecul de drojdie. Adăugăm ouăle, gălbenușul, apa caldă și untul. Amestecăm până de formează aluatul pentru brioșe cu gem.
- Frământăm aluatul format, timp de 10-15 minute, adăugând făină suplimentară până acesta devine moale, neted și elastic. Putem să amestecăm aluatul și cu ajutorul unui mixer, la viteză mică.
- Formăm o aluatul într-o bilă, îl așezăm într-un castron mare și uns, îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să crească o oră, într-un loc cald. Apoi îl punem la răcit în frigider pentru 8 ore sau peste noapte.
- Formăm brioșele din aluat, le punem pe foaia de copt, acoperim cu un prosop și le lăsăm să se ridice o oră.
- Între timp încălzim ulei într-o cratiță mare, la foc mediu. Când brioșele au crescut destul, folosind o lingură punem cât 2-3 brioșe cu gem în ulei. Le lăsăm să se prăjească pe ambele părți, până ajung la un maro-auriu.
- Le scoatem, le umplem cu dulceață de mure și le presărăm cu zahăr pudră.
- Poftă bună!