Briose cu fructe de padure

INGREDIENTE

 

  • Briose:
  • 200 g fructe de padure + o lingura de faina;
  • 200 g unt;
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 200 g zahar;
  • un plic de zahar vanilat (8 g);
  • 200 g faina;
  • un plic de praf de copt (10 g).
  • Pentru decor:
  • circa 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 50 g fructe de padure.

PAȘI

  • Fructele de padure se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
  • Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana cand compozitia isi mareste considerabil volumul. Se incorporeaza treptat untul topit, apoi faina amestecata cu praful de copt.
  • Cele 200 g de fructe de padure se amesteca cu o lingura de faina, dupa care se amesteca cu aluatul.
  • Intr-o tava se aseaza formele de silicon pentru briose, dupa ce au fost unse cu unt. Se toarna aluatul in forme, lasand cel putin un cm pana la gura formelor deoarece briosele vor creste mult, iar daca le umpleti prea tare vor curge. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos si trec de testul scobitorii, apoi se lasa sa se raceasca.
  • Se mixeaza frisca si cu ajutorul unui posh se orneaza briosele, apoi se decoreaza cu fructele de padure ramase, dupa preferinta.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne