INGREDIENTE
- 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 4 ouă
- 350 g făină
- 100 g zahăr
- 150 g unt la temperatura camerei
- ½ linguriță sare
- 150 g afine
- 1 gălbenuș
- 1 linguriță zahăr pudră vanilat
PAȘI
- Pentru a face acesta reteta de briose cu afine, dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Adăugați făina, zahărul, ouăle și sarea, apoi la final untul. Amestecați toate ingredientele până aluatul devine omogen.
- Împăturiți aluatul cu o folie de plastic și lăsați-l la frigider timp de 24 de ore.
- A doua zi, scoateți aluatul de la frigider, întindeți-l pe masă, în așa fel încât să creați o foaie dreptunghiulară.
- Luați afinele și presați-le pe suprafața aluatului. Rulați tot aluatul și tăiați-l în bucăți egale.
- Rulați bucățile sub formă de mingiuțe și introduceți-le fie în forme separate, fie într-o tavă specială pentru brioșe.
- Lăsați brioșele la dospit timp de 20 de minute la loc cald și apoi folosiți gălbenușul de ou amestecat cu zahăr pudră pentru a le unge pe deasupra.
- Preîncălziți cuptorul la 200 grade și le lăsați până pe scobitoare nu rămâne urmă de aluat.
- Serviți-le calde sau reci, lângă un pahar cu lapte.
- Poftă bună!