Rețetă brioșe aniversare “Panda”12 buc

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 80 g unt 80% grasime
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • Sare
  • Extract vanilie
  • 175 g faina
  • 80 ml lapte

PAȘI

  • Untul si ciocolata le topim pe baie de abur si lasam putin la racorit.Separat batem ouale cu zaharul, sarea si vanilia si mixam pana se deschide la culoare,turnam cu grija ciocolata si untul topite si mixam la viteza mica,cernem faina direct in bol si mixam cateva minute,apoi diluam cu laptele rece si obtinem un aluat de briose fluid dar totusi gros.Turnam in forme lasand 1 cm liber sa aibe loc sa creasca.Se coc cca 15 min. Poti orna aceste briose aniversare cu crema elvetiana de unt sau ganache de ciocolata alba colorat cu un colorant alimentar gel si/sau pasta de zahar.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne