Brioșa cu ciocolată și scorțișoara

INGREDIENTE:

  • Aluat
  • 19 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 60 ml de apă caldă (43-46 grade Celsius)
  • 180 ml lapte călduț ( încălzit la 26 grade Celsius)
  • 67 grame de zahăr
  • 30 grame pudră cacao neîndulcită
  • 375 grame făină
  • 30 grame sare
  • 56 grame de ciocolată topită și răcită la temperatura camerei
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 56 grame unt nesărat
  • Fulgi de ciocolată
  • Pentru umplutură
  • 100 grame zahăr
  • 8 grame scorțișoară
  • 8 grame pudră de cacao
  • 30 grame unt topit
  • Glazura
  • 70 grame de unt
  • 226 grame de ciocolată
  • 30 grame frișcă

PAȘI

  • Puneți drojdia și apa în bolul unui mixer. Amestecați până drojdia se dizolvă. Lăsați mixtura să se odihnească 5 minute Apoi adăugați 60 ml de apă caldă, 180ml lapte călduț, 64 grame făină, 67 grame zahăr. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați la odihnit timp 30 de minute până se formează bule.
  • Cerneți făina peste amestec împreună cu pudra de cacao și sarea. Adăugați gălbenușurile de ou, ciocolata topită și amestecați la viteză mică timp de 2 minute până se omogenizează compoziția. Schimbați viteza pe mediu și amestecați aluatul timp de încă 5 minute până devine neted. Schimbați treapta de la medium pe mic și adăugați untul.
  • Schimbați accesoriul cu cârligul de aluat, sau folosiți mâna, și frământați până aluatul este bine format neted și lucios. Adăugați fulgi de ciocolată și amestecați la viteză mică până când aceștia sunt incorporați. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați să crească timp de 2 ore. După ce aluatul a crescut mai frământați o data și lăsați-l la odihnit timp de o oră.
  • Între timp faceți umplutura amestecând cacao, zahăr și scorțișoară într-un bol.
  • Cerneți pe blat puțină făină și întindeți aluatul cu un sucitor într-un dreptunghi de 30 pe 40 de centimetri. Folosind o pensulă acoperiți toată suprafața aluatului cu unt topit apoi întindeți umplutura în mod egal pe toată suprafața aluatului lăsând o margine de 2 centimetri.
  • Începând dinspre partea opusă mărginii lăsate libere rulați aluatul. Pentru a vă fi mai ușor să tăiați aluatul puneți-l pe o foaie de copt și țineți-l la rece în jur de 10 minute. Tăiați-l în 12 segmente egale. Pregătiți o tavă cu hârtie de copt și așezați segmentele pe această. Acoperiți și lăsați la creascut aproximativ 2 ore sau până observați că s-au dublat în dimensiune.
  • Preîncălziți cuptorul la 200 de grade celsius. Așezați tava în mijlocul cuptorului și lăsați la copt. După 10 minute reduceți temperatura la 170 de grade și mai lăsați să se coacă până formează o crustă aurie.
  • Cât timp se coc rulourile preparați glazura amestecând ingredeintele cu un tel până se omogenizează.
  • După ce s-au copt rulourile lăsați la răcit timp de 10 minute apoi turnați glazura. Poftă bună!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne