INGREDIENTE
- Ingrediente aluat brânzoaice moldovenești:
- 500 g faina
- 240 ml lapte
- un cub de drojdie proaspata
- 2 oua
- 60 g unt
- 90 g zahar
- 1 varf cutit sare
- esenta dupa preferinta
- Ingrediente umplutura de branza de vaci
- 350 g branza de vaci bine scursa
- 150 g zahar
- 1 ou
- coaja de lamaie
- 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte (pentru uns)
PAȘI
Pentru o porție de brânzoaice, rețeta implică:
- 1.Faina se cerne intr-un bol adanc.
2.Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar.
3.Se toarna maiaua peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin.
4.Apoi se adauga restul de lapte, ouale,zahar, sarea si esenta.
5.Cu o lingura amestecati bine compozitia si apoi adaugati untul topit si amestecati.
6.Framantati aluatul pana devine moale si elastic,iar apoi lasati castronul cu aluat acoperit cu un prosop la crescut timp de 1 ora. - 7.In acest timp preparati umplutura de branza – se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar,1 ou,esenta/ coaja de lamaie.
8.Intre timp aluatul este gata si se intinde o foaie patrata si se taie in patrate mai mici .
9.Puneti pe fiecare cate o lingurita de branza si formati astfel brânzoaice – la fiecare patrat lipiti colturile opuse.
10.Le treceti pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei.
Atent, cu o pensula le ungeti cu ou batut bine.
11.Se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade, aproximativ 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.