Rețetă brânzoaice

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g făină
  • 3 gălbenușeuri
  • 100 g unt
  • 350 g lapte
  • 50 g zahăr
  • 30 g drojdie proaspătă
  • vanilie
  • coaje de lămîie
  • un praf de sare
  • Umplutura –
  • 500 g brînză
  • 1 ou
  • 200 g zahăr
  • vanilie
  • coaje de lămîie
  • 100 g gris
  • 100 g stafide
  • Pentru uns:
  • 1 ou bătut

PAȘI

  • Pregătim aluatul  de brânzoaice amestecînd toate ingredientele și se frămîntă . Se lasă la dospit pînă iși dublează volumul .
  • Pregătim umplutura amestecînd brînza și restul de ingrediente .
  • Intindem aluatul și-l tăiem în 12 bucăți . Așezăm brînza pe fiecare pătrat cu lingura și se închid ca un plic .
  • Se așează în tavă și se ung cu ou bătut . Se coc 20 de minute la 170 de grade pînă se rumenesc frumos . Călduțe se ung cu miere .
  • Se pot servi simple s-au pudrate cu zahăr .

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne