INGREDIENTE
Pentru această rețetă brânzoaice, ai nevoie de următoarele:
- aluat
- 500 gr faina
- 250 ml lapte
- 4 linguri zahar
- 2oua
- 60 gr unt
- un varf de sare
- esente
- 50 gr drojdie
- 300 gr branza de vaci bine scursa
- 2oua
- 2 linguri gris
- 150 gr zahar
- 1mana stafide
- 1 plic vanilie
PAȘI
Pentru o gustare delicioasă, această rețetă brânzoaice implică:
- 1. Daca aveti masina de framantat aluatul totul este foarte simplu, puneti laptele calduti in cuva, ouale, zaharul, sare, untul topit sau uleiul, faina si drojdia. Se porneste masina la functia de framantare si dospire si gata! 2. In cazul in care framantati la mana incalziti laptele cu zaharul. Faina cernuta se amesteca cu drojdia deshidratata apoi se adauga treptat peste laptele caldut, ouale , sarea, vanilia, pe parcurs ce framantam se adauga si untul topit. Se framanta pana ce obtinem un alut elastic. Se acopera si se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Umplutura: se amesteca branza de vaci cu zaharul, ouale, grisul, stafidele si vanilia. Dupa ce a crescut aluatul se pune pe masa de lucru si se intande o foaie de cca. 5-6 mm grosime. Se taie patrate egale de ~ 8 cm. Pe fiecare patrat se pune cate o lingura din umplutura apoi lipim capetele opuse, vezi pozele. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se lasa sa creasca 30-40 min. Dupa care se ung cu ou si se dau la cuptorul incins in prealabil la 180 C timp de 30 min. Trebuie sa fie rumenite frumos deasupra. Se pudreaza sau nu:) Pofta buna la ceva bun!