Rețetă bol de pâine

INGREDIENTE:

  • 1 pachet de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 lingurițe de sare
  • 2 linguri ulei de măsline sau ulei vegetal
  • 7 căni de făină pentru pâine
  • 1 lingură făină de porumb
  • 1 albuș de ou
  • 1 lingură de apă
  • 1 lingură de zahăr

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
  • Adăugăm zahărul, sarea, uleiul și 4 căni de făină în amestecul de drojdie și mixăm totul până ce obținem un aluat omogen.
  • Adăugăm făina rămasă, cate jumătate de cană pe rând și folosim un mixer electric la viteza medie pentru a o incorpora.
  • Când aluatul pentru bol de pâine este elastic și se dezlipește de pereții mixerului, îl așezăm pe o suprafață ușor făinată și îl frământăm manual aproximativ 6 minute.
  • Așezăm aluatul într-un bol de plastic și îl lăsăm la odihnă aproximativ 40 de minute până ce își dublează volumul.
  • După creștere, întindem aluatul pe suprafața de lucru și îl împărțim în 8 bucăți egale.
  • Modelăm fiecare parte de aluat rezultat în forme rotunde pe care le așezăm pe o foaie de copt într-o tavă pătrată presărată cu făină de porumb.
  • Acoperim și lăsăm la dospit alte 35 de minute.
  • Preîncălzim cuptorul la 200°C.
  • Într-un castron mic, batem albușul de ou și 1 lingură de apă.
  • Periăm ușor pâinicile cu jumătate din amestecul de albuș cu apă după care coacem în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute.
  • Periăm cu restul amestecului de albuș de ou și coacem alte 10 minute, până ce pâinicile devin aurii.
  • Așteptăm să se răcească după coacere.
  • Pentru a obține forma de bol de pâine, folosim un cuțit pentru a decupa 1-2 cm din partea de sus a fiecărei pâini și scoatem miezul folosind o lingură de metal, având grijă să păstrăm pereții groși de aproximativ 2-3 cm.
  • Umplem bolurile de pâine cu supă, ciorbă sau tocăniță, după preferințe.
  • Poftă bună!
bol de paine

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne