Blat pentru tortul de ciocolată

INGREDIENTE

 

  • 2 căni zahăr
  • 1 3/4 căni făină
  • ¾ căni cacao neîndulcită
  • 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță sare
  • 2 ouă
  • 1 cană lapte
  • ½ cană ulei
  • 2 lingurițe esență vanilie
  • 1 cană apă fierbinte

PAȘI

  • Preîncălziți cuptorul la 175 de grade. Ungeți și tapițați cu făină două tăvi rotunde.
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Într-un bol mare puneți zahărul, făina, cacao, drojdia și sarea. Adăugați ouăle, laptele, uleiul și esența de vanilie.
  • Amestecați timp de 2 minute. Adăugați treptat apa fiebinte, până compoziția devine omogenă.
  • Puneți aluatul în tăvi.
  • Coaceți 30-35 minute. Lăsați-le să se răcească în tavă.
  • După preferințe, adăugați cremă, frișcă sau glazură. Puteți orna tortul cu fructe, nuci sau alune.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne