Rețetă biscuiți cu gem și unt

INGREDIENTE:

  • 2 căni jumate de făină
  • 2 linguri de zahăr granulat
  • 1 ½ lingură praf de copt
  • ½ lingură sare
  • 15 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ cană unt la temeperatura camerei
  • 1 cană lapte de unt încălzit
  • ¼ pahar gem

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Într-un bol mare amestecăm făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și amestecul de drojdie. Amestecăm bine pentru a se combina.
  • Tăiem untul în bucăți foarte mici. Facem o gaură în centru și turnăm jumătate din cantitatea de lapte cald acolo. Adăugăm peste celălalt amestec pentru biscuiti cu gem.
  • Amestecăm cu o lingură de lemn pentru a se combina. Adăugăm treptat restul de lapte pentru a forma un aluat umed.
  • Transferăm aluatul pe o suprafață și începem să-l frământăm bine pentru 4-5 minute, până devine moale și elastic.
  • Rotim aluatul și îl pliem în jumătate. Apoi cu ajutorul unui cuțit tăiem biscuiții.
  • Îi așezăm la un centimentru unul de altul pe o foaie de copt. Îi găurim putin cu un cuțit, în centru, pe fiecare. Folosing o pungă de plastic, introducem în fiecare biscuite, aproximativ 1 linguriță de gem, la alegere.
  • Preîncălzim cuptorul. Coacem biscuiții cu gem timp de 12-15 minute sau până se rumenesc.
  • Îi servim calzi. Poftă bună!
biscuiti cu unt

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne