Rețetă biscuiți crocanți cu scorțișoară

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 2 căni făină
  • 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguri zahăr
  • ½ lingură sare
  • ½ lingură nucșoară
  • ¾ cană apă
  • 3 lingurițe unt
  • 1 ou

Pentru topping:

  • ¾ ceașcă zahăr
  • ½ cană nuci tocate
  • ¼ cană zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • În bolul unui mixer mare amestecăm bine 1 cană făină, drojdia, lingurițele de zahăr, sarea și nucșoara. Adăugăm apa caldă, untul și continuăm să amestecăm la viteză medie 3 minute.
  • Frământăm cu mâna adăugând și restul de făină. Acoperim cu un prosop curat și punem la crescut, la loc cald, pentru 45 de minute sau până își dublează dimensiunea.
  • Între timp pregătim topping-ul. Amestecăm bine ¾ cană zahăr brun, scorțișoara și nucile. Aluatul crescut îm amestecăm bine, apoi cu ajutorul unei linguri luăm câte o bucată de alut și o tăvălim în scorțișoară.
  • Aplatizăm fiecare bucată, într-un cers. Așezăm pe foi de copt biscuiții. Coacem la 200 de grade timp de 12-15 minute, până aluatul devine maro deschis.
  • Răcim biscuiții crocanți de casă și îi servim cu plăcere!
biscuiti crocanti de casa

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne