INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 2 căni făină
- 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 linguri zahăr
- ½ lingură sare
- ½ lingură nucșoară
- ¾ cană apă
- 3 lingurițe unt
- 1 ou
Pentru topping:
- ¾ ceașcă zahăr
- ½ cană nuci tocate
- ¼ cană zahăr brun
- 1 linguriță scorțișoară
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- În bolul unui mixer mare amestecăm bine 1 cană făină, drojdia, lingurițele de zahăr, sarea și nucșoara. Adăugăm apa caldă, untul și continuăm să amestecăm la viteză medie 3 minute.
- Frământăm cu mâna adăugând și restul de făină. Acoperim cu un prosop curat și punem la crescut, la loc cald, pentru 45 de minute sau până își dublează dimensiunea.
- Între timp pregătim topping-ul. Amestecăm bine ¾ cană zahăr brun, scorțișoara și nucile. Aluatul crescut îm amestecăm bine, apoi cu ajutorul unei linguri luăm câte o bucată de alut și o tăvălim în scorțișoară.
- Aplatizăm fiecare bucată, într-un cers. Așezăm pe foi de copt biscuiții. Coacem la 200 de grade timp de 12-15 minute, până aluatul devine maro deschis.
- Răcim biscuiții crocanți de casă și îi servim cu plăcere!