Biluţe cu vişine

INGREDIENTE

 

  • Pentru aluat: 1 cană făină
  • 5 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • un sfert cană zahăr
  • 2 linguriţe ulei
  • un sfert linguriţă sare
  • Alte ingrediente 30 vişine fără sâmburi, din compot
  • ulei pentru prăjire
  • zahăr pudră pentru decor

PAȘI

  • Făina, drojdia, zahărul şi sarea se amestecă şi se frământă, adăugând apă treptat, până la obţinerea unui aluat elastic. Se adaugă şi uleiul şi se frământă din nou, apoi se lasă la crescut până îşi dublează volumul.
  • După ce a crescut, se împarte în 15 părţi egale, rotunde, în mijlocul cărora se pun câte două vişine bine scurse, apoi li se dă forma de biluţe.
  • Se încinge bine uleiul şi în el se scufundă biluţele până se rumenesc pe toate părţile.
  • Se scurg pe un şervet, apoi se presară peste ele zahăr pudră.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne